"Képzeld azt, hogy...[a Kyäni Nitro Xtreme] egy üzemanyag adalék...Minél magasabb az oktánszám, annál jobb a teljesítmény. Ha növeled a nitrogén-monoxid mennyiségét, csúcsteljesítményt érsz el..."
- Dr. Abbas Qutab
A Kyäni Nitro Extreme egy olyan sajátos kivonat, amely tápanyagok és a noni növény kiválasztott részeinek egyedi keverékét tartalmazza. Azzal a céllal lett létrehozva, hogy a tiszta noni kivonat hatékonyságát a lehető legnagyobb mértékben felhasználja. A noni növényről bebizonyították, hogy segíti a szervezetben a nitrogén-monoxid termelést.
Noni gyümölcs, más néven kutya gombóc (Barbados), indiai eperfa (India), sajt gyümölcs (Hawaii)
A Morinda citrifolia árnyékos erdőkben de nyílt sziklás vagy homokos parton is nő.
18 hónap alatt éri el az érett kort és aztán az év során minden hónapban 4-8kg termést hoz.
Mivel nagyon toleráns növény, széles skálán mozog az élőhelye, a vulkáni terepen, tisztásokon de akár mészkő kibúvásokon is találkozhatunk vele.
A "sajt gyümölcs" nevet az érése közben terjengő szúrós szagról kapta.
A termés először zöld, majd sárga majd mikor megérik szinte teljesen fehér színű lesz, mely sok magot tartalmaz. Az "éhezés gyümölcsének" is szokták hívni, arra alapozva, hogy az éhező emberek keserű íze és erős illata ellenére is elfogyasztják. Néhány Csendes-óceáni szigeteken pedig a legfontosabb élelmiszerek között tartják számon és akár nyersen is szívesen fogyasztják.
A zöld gyümölcsöt, levelét és gyökerét az indonéz kultúrákban menstruációs görcsök, bél szabálytalanságok, cukorbetegség, májbetegségek, valamint húgyúti fertőzések kezelésére használták.Újfajta alkalmazási területek is megjelentek az hagyományos indonéz mellett, miszerint a bőrre helyileg alkalmazva csökkenti a pattanásokat vagy elősegíti a bőr nedvességének megtartását.
Nitrogén-monoxid
Hatalmas iránta az érdeklődés, mivel 1998-ban három amerikai fiziológiai és orvostudományi Nobel díjat kapott azért a kutatásért, amely a nitrogén-monoxidnak a szervezetre gyakorolt hatásait vizsgálta.
Ezek közül néhány:
- fontos szerepet játszik az érfalak simaizom szövetének elernyedésében. A sportolók teljesítmény fokozásával foglalkozó szakembereknek is feltűnik ez a tulajdonság, mivel így erőteljesebb az izompumpa, ami jobb vér, tápanyag stb. ellátást biztosít a vázizomzat számára.
- a hímvessző merevedésének kialakításában is jut feladat, a barlangos testekbe vezető erek izmait lazítják el az itt végződő, nitrogén-monoxidot termelő idegsejtek. A sildenafil-citrát itt, a barlangos testeknél gátolja a nitrogén-monoxid lebontását, ezáltal elősegíti a merevedés kialakulását. Nem csoda, hogy ez a szer Viagra néven olyan nagy karriert futott be.
- a kórokozók anyagcseréjét, energia-előállítását gátolja.
A nitrogén-monoxid hatásáról egy tanulmányt ITT olvashatunk (2 oldalas, magyar nyelvű)
Kifejezetten az agyra gyakorolt hatásairól ITT olvashatunk bővebben (magyar nyelvű)
A Nobel díj hivatalos oldalán egy sajtóanyagot találunk, ITT (angol nyelvű)
1998 Robert Furchgott, Louis Ignarro, Ferid Murad megosztva,
annak felfedezéésért, hogy a nitrogén-monoxid, a szervezet ingerületközvetítő molekulája
Az ingerületátvivő anyagok: specializált kémiai hírvivő molekulák, melyek feladata, hogy egyik
idegsejttől a másikig, a szinapszison "átúszva" üzenetet szállítsanak.
Összetevők:
glicerin, tisztított víz, fruktóz, fagasztva szárított noni lé, magnézium-klorid-hexahidrát, karamell, citromsav, fodormenta ízesítés, természetes elfedő anyag, sajátos vitamin keverék (tiamin, niacin), cink-szulfát-monohidrát, mikrokapszulázott Sol Q10 Blue, Quick Sorb (gyömbér gyöktörzse, amla gyümölcs, capsicum gyümölcs), krómium-klorid-hexahidrát
● glicerin
- a glicerint kémiai úton propilénből szintetizálják, de növényi olajokból is nyerhető, erre főként a kókuszolajat alkalmazzák.
- veszélytelennek számít
- az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett, ezalól csak a kezeletlen élelmiszerek a kivételek és néhány egyéb termék, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatók
● fruktóz, vagy gyümölcscukor
- a legédesebb cukorféleség
- természetes formájában: gyümölcsökben és a mézben található meg
- biológiailag a glükózhoz hasonlóan fontos szénhidrát
- a szacharóz (nádcukor, répacukor) nevű diszacharid egyik építőköve
- előállítása: a nádcukor (répacukor) elbontásával, vagy kukoricából állítják elő
- közepes sebességgel felszívódó szénhidrát, vagy lassabban szívódik fel, mint a sima cukor, viszont jóval gyorsabban, mintha a gyümölcs egyéb alkotórészeivel (például a rostokkal) együtt fogyasztanánk
cukorbetegnek érdemes lehet elolvasni a cukorbetegség és a fruktóz kapcsolatáról szóló cikket ITT
● magnézium-klorid-hexahidrát
● karamell
- akkor keletkezik, amikor a cukrot 170 °C-ra felhevítjük
- ipari méretekben általában keményítőből, vagy kukoricaszirupból állítják elő
- A karamellt ételek, italok ízesítésére, színezésére is felhasználják
● citromsav
- szabad állapotban számos savanyú gyümölcsben megtalálható; ilyen például a málna, a szeder vagy a ribizke
- kristályos állapotban elsőként egy lelkes svéd gyógyszerész, Scheele - a korabeli Európa egyik legjobb kísérleti kémikusa - állította elő még 1784-ben
- a citromsav gyártásához eredetileg félig érett citrom levét használták (használják még ma is), de persze a gyártók idővel más, nagyipari módszereket is kiötlöttek a vegyipar hajnalán
Az ipari előállítással kapcsolatban ITT olvashatunk egy cikket. Eddig nem találtam információt
arról, hogy a Kyani melyik citromsavat (azt amelyiket citromból vonják ki, vagy az iparit)
használja, de utána fogok kérdezni.
● fodormenta, másnéven zöldmenta izesítés
- a fodormenta vízpartokon, nedves réteken előforduló évelő fűszer-, és gyógynövény
- kertekben jól termeszthető
- íze kellemes, mentolos.
● tiamin, más néven B1-vitamin
- a szénhidrátok, zsírok és alkoholok lebontásához és átalakításához, valamint a szívizom és idegsejtek megfelelő működéséhez szükséges
- a gerincvelő és az agy közötti jelátvitelért felelős
- továbbá fontos a gyermekek kiskori egészséges fejlődéséhez, és nélkülözhetetlen a felnőttkori termékenységhez
- serkenti a memóriát, javítja a koncentrációs képességet, és csökkenti a cukoréhséget is
- antioxidáns, vérképzést segítő, méregtelenítő hatású
- a szervezet hamar felhasználja, ezért napi bevitele szükséges
- fő természetes forrásai a máj, a hántolatlan rizs, az élesztő, a zabliszt, a korpás búza, a hüvelyesek, a sertéshús, az olajos magvak, valamint a zöldségek nagyrésze, mint például a borsó, vagy a narancs
- bár a szervezet tiamin igénye az energiabevitellel van kapcsolatban, a kevesebb szénhidrátot fogyasztó idősebbeknél is napi minimum 1 mg bevitele szükséges, mert idősebb korban rosszabb a vitamin felhasználása
- a cukorbetegségben szenvedőknek, a Chron-betegségben, illetve szklerózis multiplexben szenvedőknek nagyabb mennyiségű bevitel szükséges
- felszívódását a C-vitamin és a többi B-vitamin jelenléte elősegíti, míg a koffeinsav, vagy a tea csersavja gátolja a felszívódását
- ajánlott lehet fogyasztása az epilepsziás betegségben szenvedőknek, a mentális funkciók javítása érdekében
- sportolóknak napi 9-10 mg B1-vitamin fogyasztása is javasolt lehet, mivel csökkenti az edzés utáni fáradságot, és növeli az energiaszintet
● niacin, más néven B3 vitamin
- legjobb niacinforrásaink a hús, máj, vese, hal, tojás, élesztő, szárazhüvelyesek, zöldségfélék, barna kenyér, mogyoró, aszalt gyümölcsök, a burgonya, és a csírák
- felelős az RNS és DNS szintézisért, nélkülözhetetlen a sejtlégzésben részt vevő enzimek működéséhez
- a szénhidrát, a fehérje, és a zsír anyagcseréjében is jelentős a szerepe
- segíti továbbá az emésztőrendszer helyes működését, valamint megőrzi a bőr szépségét
- csökkenti a koleszterinszintet
- valamint szerepet játszik a nemi hormonok szintézisében is (tiroxin, inzulin)
- segíthet a cukrobetegeken, mivel csökkentheti inzulinigényüket, és segíthet az izületi gyulladásban szenvedőknek, mivel gyulladásgátló hatása is van
- megszüntetheti az álmatlanságot
- felszívódását elősegíti a króm és a többi B-vitamin, míg felszívódását gátolják az antibiotikumok, az alkohol, a fokozott kávé- és teafogyasztás
- niacin hiányában csökken a fehérvérsejtek száma szervezetben, valamint csökkenhet a vas és a B12-vitamin felszívódása, hiánya emellett okozhat émelygést, ínygyulladást, étvágytalanságot, fejfájást, alvászavart, és depressziót
● cink-szulfát-monohidrát
- cink-szulfát 70 °C-ra hevítésekor keletkezik
● mikrokapszulázott Sol Q10 Blue ● gyömbér gyöktörzse
- eredményesen alkalmazható az utazási betegségeket kísérő tünetek - beleértve a szédülést, izzadást, hányingert és a hányást - megszüntetésében
- az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító
- gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, és gátolja a gyulladáskeltő anyagok képződését
- Ázsiában már évszázadok óta úgy tartják, hogy gyömbér remek afrodiziákum és nem mellesleg jó hatással lehet a memóriára is
afrodiziákum: olyan anyag, amely állítólag élénkíti a nemi vágyat és a nemi aktivitást- tartalmaz B6-vitamint, magnéziumot, káliumot és C-vitamint, de említésre érdemes még vas és foszfor tartalma is
- ajánlott napi adagja 1g körül van
● amla gyümölcs, más néven indiai pöszméte
- az "amla" szó savanyút jelent
- nagyon fontos gyógynövény az ajurvedikus orvoslásban több, mint 4000 éve.
az ajurvédáról ITT olvashatsz bővebben
- kutatások azt bizonyították, hogy csupán 8.7mg, Amlából nyert természetes C-vitamin egyenlő 100mg szintetikus C-vitaminnal
- általános test tonizáló hatású, ezért rendszeresen szedhető
- megakadályozza a degeneratív változásokat, megelőző, immunerősítő és öregedésgátló hatása van
- simává teszi a bőrt, kijavítja a bőrhibákat, a hajat pedig puhává, selymessé varázsolja
● capsicum gyümölcs
● krómium-klorid-hexahidrát
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése